MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 26. 10. 2019.

Posjet 64. Međunarodnom sajmu knjiga

Velika gužva na Sajmu knjiga, a knjige se ne dijele besplatnoVelika gužva na Sajmu knjiga, a knjige se ne dijele besplatno(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 26. X. 2019. godine, s polaskom u 7 sati ispred belomanastirske Gimnazije, dva autobusa Baranjaca otputovala su na 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Jedan autobus je financirao Pododbor SKD-a "Prosvjeta" Beli Manastir, a drugi Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru. Baranjski putnici platili su samo ulaznicu na sajam u iznosu od 250 dinara (oko 16 kuna).

Sajam je – pod sloganom "Pismo = Glava" – bio otvoren od 20. do 27. X. ove godine, a posjetiocima se predstavilo oko 500 izlagača, od kojih je 60 stranih, koji su bili iz Albanije, Alžira, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Irana, Italije, Kine, Maroka, Njemačke, Rumunije, Rusije, Sjeverne Makedonije, Švicarske, Tunisa i Turske. Počasni gost sajma bio je Egipat.

Pored kupovine knjiga posjetioci su mogli prisustvovati i sajamskim izložbama, tribinama i promocijama knjiga, ali i Festivalu stvaralaštva mladih, na kojem su bila predstavljena djela umjetnika mlađih od 30 godina iz raznih oblasti stvaralaštva. Prošle godine na sajmu je bilo 193.000 posjetilaca, a ove se godine očekuje još i više. Baranjci su se u Beli Manastir vratili oko 21:30 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok