MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 09. 2019.

Studijsko putovanje u Sloveniju (IV)

MariborMaribor(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Maribor, ovdje-Ptuj i ovdje-Ormož)

Na studijskom putovanju u Sloveniju, u Maribor, Ptuj i Ormož (9-11. IX. 2019. godine), "Oazu" su predstavljale projekt-koordinatorica Vesna Nedić i aktivistica Ana Jeličić (opširnije vidjeti OVDJE i OVDJE). Uz bogat i naporan radni dio, učesnici su manji dio vremena mogli potrošiti na razgledanje Maribora.

PtujPtujOrmožOrmožMaribor su mogli razgledati prvog dana nakon posjeta Mariborskoj razvojnoj agenciji, kao i drugog dana u kasnopopodnevnim satima. Ptuj su vidjeli samo u prolazu (tj. iz autobusa), kao i Ormož, u kojem su posjetili stari dvorac u kojem je Centar ponovne uporabe (u prijevodu: Centar za recikliranje).

Maribor je grad pun zelenila i mostova koji spajaju dijelove grada s obje strane Drave. Sudionike studijskog putovanja, kojih je najviše bilo iz Osijeka, iznenadilo je što se Maribor podjednako razvijao s obje strane Drave, što nije slučaj s Osijekom, a i s mnogim drugim gradovima. U Mariboru je trebalo vidjeti (što i stoji u turističkim vodičima!) i najstariju lozu (trs) na svijetu.

Grad Ptuj, za koji kažu da je najstariji grad u Sloveniji, također je izrastao na obali Drave. To je, koliko se moglo primijetiti iz autobusa, lijepi mali grad, što se vidi i na fotografijama.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok