MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 09. 2019.

"Oaza" na studijskom putovanju u Sloveniju (II)

Zavod RS za zapošljavanje - Območna služba MariborZavod RS za zapošljavanje - Območna služba MariborOd ponedjeljka do srijede, 9-11. IX. 2019. godine, "Oaza" je sudjelovala na studijskom putovanju u Sloveniju koje je organizirala Javna ustanova Županijska razvojna agencija (ŽRA) Osječko-baranjske županije, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Osijek, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Osijek i Centrom za poduzetništvo Osijek.

Studijsko putovanje bilo je jedna od aktivnosti projekta "PARTNER NET II – Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja", koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provode ga gore spomenute institucije.

Fundacija PrizmaFundacija PrizmaZavod RS za zapošljavanje - Območna služba PtujZavod RS za zapošljavanje - Območna služba PtujCentar za recikliranje u OrmožuCentar za recikliranje u OrmožuStudijsko putovanje bilo je namijenjeno predstavnicima organizacija – članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Osječko-baranjske županije (OBŽ), kao jedna od projektnih aktivnosti koja je usmjerena na integrirani razvoj, umrežavanje i funkcioniranje LPZ OBŽ.

Svrha putovanja bila je razmjena iskustava i upoznavanje primjera dobre prakse vezano uz temu razvoj ljudskih potencijala / zapošljavanje te uz temu umrežavanje.

Kako je Mirovna grupa Oaza član LPZ-a, na studijskom putovanju "Oazu" su predstavljale projekt-koordinatorica Vesna Nedić i aktivistica Ana Jeličić.

Program studijskog putovanja sastojao se od posjeta raznim subjektima i upoznavanja s njihovim radom:

Prvi dan

  • 33 sudionika studijskog putovanja, koji su predstavnici organizacijā – članicā LPZ OBŽ,  imali su prilike upoznati se s radom i aktivnostima Mariborske razvojne agencije (MRA) i Lokalne akcijske skupine TOTI LAS te s njihovim projektima vezanim uz ljudske resurse i poticanje poduzetništva u regiji. (Fotoalbum OVDJE)

Drugi dan

  • Matej Rus, direktor i osnivač programa Start:up Maribor, predstavio je rad i organizaciju tog start:upa. (Fotoalbum OVDJE)
  • Predstavnici ZRSZ – OS Maribor upoznali su sudionike putovanja sa situacijom na tržištu rada u Sloveniji i na području OS Maribor, s deficitarnim zanimanjima i kako se rješava nedostatak radne snage te s projektima koje je Zavod provodio ili provodi u suradnji s partnerima s lokalnog područja. (Fotoalbum OVDJE)
  • Predstavnice Fundacije Prizma objasnile su svrhu fondacije na tržištu rada, opisale suradnju sa ZRSZ – OS Maribor te predstavile projekte koje je Fundacija provodila ili provodi u suradnji sa Zavodom, s naglaskom na socijalno poduzetništvo. (Fotoalbum OVDJE)
  • Sudionici studijskog putovanja obišli su i nekoliko socijalnih poduzeća u mariborskoj Gosposkoj ulici i na kraju posjetili restoran "pri Damah", gdje im je jedna od osnivačica ispričale kako je nastalo socijalno poduzeće Kooperativa DAME, kako se snalaze na tržištu usluga te s kojim se izazovima susreću. Tu su sudionici studijskog putovanja i ručali veoma ukusne obroke, koji su ne samo zdravi, nego su cjenovno i dosta prihvatljivi za građane Maribora. (Fotoalbum OVDJE)
  • Na kraju drugog dana sudionici su se upoznali s radom Štajerske gospodarske zbornica (tj. komore) te s njezinim projektima vezanim uz ljudske resurse i s izazovima poduzetnika u pronalaženju radne snage. (Fotoalbum OVDJE)

Treći dan

  • Predstavnici ZRSZ – Območne službe Ptuj upoznali su sudionike studijskog putovanja sa socijalnom aktivacijom nezaposlenih osoba i s aktivnostima projekta u kojem ZRSZ sudjeluje s Hrvatskom. (Fotoalbum OVDJE)
  • Na kraju programa sudionici studijskog putovanja obišli su Centar za recikliranje u Ormožu, u koji su uključene posebne ciljne skupine dugotrajno nezaposlenih osoba s ciljem da se aktiviraju i uz podršku pronađu zaposlenje. (Fotoalbum OVDJE)

(Izvještaj napisala: Vesna Nedić)

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

Pročitano 87 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok