MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 07. 2019.

Pismo Veselinke Kastratović

Polica s knjigama u KBC-u OsijekPolica s knjigama u KBC-u OsijekU današnjem "Glasu Slavonije" (18. srpnja 2019. godine) objavljen je kratak članak o donaciji koju je Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek namijenila pacijenticama Zavoda za ginekološku onkologiju s intenzivnim liječenjem Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek.

Kao što se vjerojatno neki od vas sjećate, u vrlo kratkom roku, od ideje naše Sanje da doniramo knjige, do realizacije prošlo je jako malo vremena. Sada je postavljena i polica na Zavodu i knjige su dostupne pacijenticama.

Udruga "JA KA" Osijek, posebno njezine članice koje su i same bile pacijentice Zavoda, znaju koliko knjiga može biti ljekovita u trenutku boravka na pretragama, prije i nakon operacije u bolnici. Stoga smo odlučile donirati knjige, za koje se nadamo da će pacijenticama olakšati boravak u bolnici i biti ona dobra strana priče u trenutku kada je teško.

Hvala svima koji su se uključili u akciju prikupljanja knjiga. Ako želite, odnosno ako imate koju knjigu viška, možete i nadalje donirati. Mi ćemo ih odnijeti u bolnicu i zamijeniti postojeće knjige, kako bi što više romana i pjesama bilo uz pacijentice.

Udruga "JA KA" Osijek uskoro odlazi na Zavod s novom donacijom. Grad Osijek podržao je našu jednokratnu aktivnost uramljivanja slika jedne naše članice, koje ćemo donirati. Kada donacija bude u realizaciji, izvijestit ću vas o tome.

Jučer sam dala izjavu za Radio Donji Miholjac o nedavnoj radionici, koju smo održali u Gradskom društvu Crvenog križa u Donjem Miholjcu, za korisnice njihova Dnevnog boravka.

Na kraju ljeta i negdje pred jesen planiramo druženje sa ženama u parkovima Donjeg Miholjca i Našica, gdje ćemo spojiti kreativne radionice, parkovnu i arhitekturu dvoraca tih gradova i energiju Udruge "JA KA" i organizirati nešto korisno, lijepo i ugodno za žene i potrebite Našica i Donjeg Miholjca. U Osijeku ćemo organizirati kavu s liječnicima, gdje će žene moći pitati sve što ih zanima o genitalnom zdravlju.

Kada budemo imale točne datume kojeg od najavljenih događanja, Udruge "JA KA" Osijek izvijestit ću vas o tome.

Ugodan dan i sve dobro i zdravo želi vam Veselinka Kastratović,
predsjednica
Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika "JA KA" Osijek

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok