MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 19. 05. 2019.

Održana biciklijada "Baranjski surduci"

Biciklijada 'Baranjski surduci'Biciklijada 'Baranjski surduci'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

Kao što je bilo i najavljeno OVDJE, darđanska Udruga rekreativnih biciklista Baranja (URBB) održala je u nedjelju, 19. V. 2019. godine, jedinstveno cikloturističko događanje pod nazivom "Baranjski surduci". To je bilo prvo vođeno i organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima.

Start je bio na Šećeranskom jezeru u 9 sati, a cilj na istom mjestu u 17 sati, a u međuvremenu se bicikliralo po Banovom brdu rutom dugačkom 57 kilometara s 950 metara uspona i padova.

Budući da se biciklijada "Baranjski surduci" najvećim dijelom održavala izvan cesta i puteva, uvjet za prijavu bio je da se dođe s ispravnim MTB-biciklom, koji ima dobre kočnice, a bilo je obavezno ponijeti i dva bidona vode, rezervnu unutarnju gumu i kacigu.

Kako se radilo o zahtjevnijoj ruti, predsjednica URBB Tanja Šoš i dopredsjednik Zoran Kovač kao vođa puta, koji odlično poznaje Banovo brdo, predvidjeli su na stazi dva mjesta s volonterima za kraći odmor i okrepu, na kojima se moglo i odustati. Na tim odmorištima dežurali su volonteri "Oazinog" volonterskog centra: Dominik Piskač, Ivana Šoš, Kristina Dobi i Ana Dobi.

Biciklijadu je podržalo nekoliko baranjskih jedinica lokalne samouprave i nekoliko tvrtki pa organizatori vjeruje da će se održati i sljedeće godine te da će privući i cikloturiste iz regije. Biciklistima vrijeme baš nije bilo naklonjeno jer je u posljednjih pola sata prije cilja počela rominjati sitna kiša. Najupornijih tridesetak učesnika ipak je stiglo do Šećeranskog jezera, gdje ih je Grad Beli Manastir počastio grahom. No, ubrzo su se i oni razišli jer je izgledalo da će svakog časa početi velika kiša.

(Opširnije: hedonism-tourism, total-croatia-news – na engleskom)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok