MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 06. 05. 2019.

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

U nedjelju, 5. V. 2019. godine, diljem Hrvatske provedeni su izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

Uvjeti za izbore
U lokalnim jedinicama u kojima pripadnici manjina sudjeluju u ukupnom stanovništvu s najmanje 1,5%, u općinama i gradovima na čijem području živi više od 200 pripadnika pojedine nacionalne manjine, te u županijama na čijem području živi više od 500 pripadnika nacionalne manjine birala su se vijeća.

U jedinicama na čijem području živi najmanje 100 pripadnika nacionalne manjine, birao se predstavnik nacionalne manjine.

U vijeća nacionalnih manjina općine bira se 10 članova, u vijeća nacionalnih manjina grada bira se 15, a u vijeće nacionalnih manjina županije bira se 25 članova pripadnika nacionalne manjine.

Rezultati
Rezultati tih izbora objavljeni su u ponedjeljak, 6. V. 2019. godine, i mogu se vidjeti na web-stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a; OVDJE).

Izbore je obilježila mala izlaznost svih manjina, čemu je pridonijela i velika nezainteresiranost javnih medija, pa je ukupna izlaznost za sve manjine bila tek nešto veća od 10 posto.

Izbori u Baranji
U Baranji su izbori održani u Gradu Belom Manastiru i svim baranjskim općinama (Bilje, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac), osim u Općini Čeminac, u kojoj nisu održani jer nije bilo kandidatura. U Gradu Belom Manastiru birala su se vijeća mađarske, romske i srpske nacionalne manjine. Kandidature i rezultati za Grad Beli Manastir mogu se vidjeti OVDJE, a za općine ovdje-Bilje, ovdje-Darda, ovdje-Draž, ovdje-Jagodnjak, ovdje i ovdje-Kneževi Vinogradi, ovdje-Petlovac i ovdje-Popovac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok