MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 29. 12. 2018.

Svečani koncert belomanastirskih harmonika

Belomanastirski ansambl harmonikaBelomanastirski ansambl harmonika(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

Već je postala tradicija da Belomanastirski ansambl harmonika posljednjih dana 12. mjeseca svoje sugrađane počasti besplatnim svečanim novogodišnjim koncertom. Tako je bilo i uoči Nove, 2019. godine, samo što je ovaj put koncert bio i jubilejski jer je njime obilježeno deset godina rada tog ansambla. Tradiciju i kvalitetu prepoznaje i belomanastirska publika pa je te večeri u kinodvorani Centra za kulturu rijetko koje sjedište ostalo prazno.

A ansambl se odužio publici nadahnutim jednosatnim izvođenjem poznatih i popularnih melodija, među kojima su bili npr. i prvi stavak Mozartove "Male noćne muzike", "Sinatra potpuri", "ABBA potpuri" te finale mjuzikla "Jalta, Jalta", poznata kompozicija "Neka cijeli ovaj svijet" Alfija Kabilja. Koncert je završio – a čime bi drugim – Straussovim "Radecki-maršem" ("Radetzky-Marsch") i domjenkom za sve u predvorju Centra za kulturu.

Marijana Matijević (sopran) i Marko Đurin (bariton)Marijana Matijević (sopran) i Marko Đurin (bariton)
A sve je započelo prije deset godina, kad se ansambl zvao "bm5h", tj. "Belomanastirskih pet harmonika". U godinama koje su slijedile povećavao se broj harmonika, ali i instrumenata, pa su na jubilejskom koncertu nastupili (sve odreda muzički neprofesionalci): Gabriela Feher, Kornelija Pacanović Zvečevac, Lidija Šumiga, Zorislav Krušić (bubnjevi), Vladimir Kedmenec, Samir Jurčec, Sofija Radojčić, Davorin Bubalović, Andrea Feher (klavir i klavijature) te Marko Đurin (bariton) i Marijana Matijević (sopran). Ovaj put zbog spriječenosti nije nastupila doktorica veterinarske medicine Aleksandra Gado, a od prethodnog koncerta ansamblu se priključila i Sofija Radojčić, profesorica kemije u Gimnaziji Beli Manastir.

(Video Rajko Cicak: "Sinatra potpuri", "ABBA potpuri")

Pročitano 703 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok