MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 31. 10. 2018.

Snimanje priloga za emisiju "Korak ka jednakosti"

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU srijedu, 31. X. 2018. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu u belomanastirskom Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 1. XI. 2018. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Tema razgovora bila je opremanje prostora za dnevne aktivnosti koje "Oaza" provodi već nekoliko godina. Dosadašnja "Oazina" informatička učionica (i ujedno "Oazin" internet-klub) preuređena je u "Oazin" dnevni boravak. Prostorija je okrečena, opremljena novim namještajem te novim kompjuterom i novim laptopom, a sve to zahvaljujući jednokratnoj podršci "Opremanje prostora i jačanje kapaciteta udruge – za nove dnevne aktivnosti osoba treće životne dobi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dnevni boravak je prijepodne na raspolaganju osobama treće životne dobi za čitanje novina i za korištenje kompjutera. Poslijepodne se koristi za druženja uz društvene igre i za druge sadržaje po želji korisnika. Takve dnevne aktivnosti provode se kroz projekt "Dostojanstveno starenje III", kojega također financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tema razgovora bile su i dvije "Oazine" socijalne usluge koje se provode kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira". To su "Oazina" burza odjeće i obuće i dostava besplatnih toplih obroka za najugroženije osobe Grada Belog Manastira. I taj projekt financira isto Ministarstvo.

Na kraju je bio riječi i o planiranim aktivnosti u nadolazećoj godini te o projektima za koje se čeka odobravanje, kao i o projektima koji će se pisati u sljedećoj godini.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok