MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 25. 10. 2018.

Najava "Vikenda na pustari"

Zlatna Greda, 27-28. X. 2018.Zlatna Greda, 27-28. X. 2018.U subotu i nedjelju, 27-28. X. 2018. godine, u Zlatnoj Gredi održat će se "Vikend na pustari", koji će se sastojati od biciklijade, dvije izložbe, izvedbe predstave "Kisik" i okusa pustaraške gastronomije.

Manifestaciju organizira belišćanska udruga "Karašicka Republika", skraćenog imena KaRe (kroz Građansku inicijativu "Ne rušite više staru Baranju"), u suradnji s Ekocentrom Zlatna Greda, Muzejom Slavonije, Sveučilištem J. J. Strossmayera u Osijeku te Konzervatorskim odjelom u Osijeku, a u okviru Dana europske baštine. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjske županije s ciljem boljeg terenskog upoznavanja baranjskih pustara, jedinstvene baštine u kulturnom krajoliku Istočne Hrvatske.

Poziv rekreativcima
Organizatori pozivaju sve rekreativce da u subotu dopodne sudjeluju na biciklijadi "Baranjskim pustarama" te da biciklom dođu na otvaranje dviju izložbi u Zlatnoj Gredi: izložbe fotografija mladog baranjskog fotografa Zvonimira Jankovića te izložba "Priča o pustarama" Muzeja Slavonije Osijek.

Program "Vikenda na pustari"

Subota, 27. X. 2018.

10:00-13:00 – Rekreativno-edukativna biciklijada "Baranjskim pustarama" (Podunavlje – Tikveš – Kozjak – Sokolovac – Jasenovac – Mirkovac – Zlatna Greda), 40 km

13:00 – Zlatna Greda

Otvaranje izložbe "Priča o pustarama" (Muzej Slavonije)

Otvaranje izložbe fotografija Zvonimira Jankovića

14:00 – Pustaraški piknik

Nedjelja, 28. X. 2018. – Zlatna Greda

14:00 – Pustaraški ručak

15:00 – Predstava "Kisik" (Akademija za umjetnost i kulturu Osijek)

16:30 – Pustaraške priče

Predstava "Kisik"
U nedjelju program završava predstavom Ivana Vyrypaeva "Kisik" u izvedbi glumaca Umjetničke akademije Osijek (Nenad Pavlović, Ivana Vukićević, mentor Robert Raponja). Autor Ivan Vyrypaev napisao je "Kisik" s ciljem da izokrene gledatelju kut gledanja i natjera ga da dovede u pitanje svoje svjetonazore. Kroz deset kompozicija, bez ikakve fabule koja bi ih vezala, propitkuje odnose muškarca i žene, religiju, ljubav, situaciju na Bliskom istoku, svrhu života te pokušava na duhovit i neposredan način natjerati gledatelja da promišlja o sebi te dokuči što je njegov "kisik".

Predavanje "Baranjske pustare – jučer, danas, sutra"
Kao uvod u "Vikendu na pustari", u ponedjeljak, 22. X. 2018, s početkom u 18:30, održano je predavanje Mislava Matišića (Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije) i Dinka Pešića (Ekocentar Zlatna Greda) pod naslovom "Baranjske pustare – jučer, danas, sutra". Predavanje je održano u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, u okviru ciklusa "Geografija ponedjeljkom".

 (Izvor: osijeknews i agroklub.com)

Pročitano 466 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok