MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 07. 2018.

Šahovski revanš-turnir u Majšu

Šahovski turnir u MajšuŠahovski turnir u MajšuSredinom svibnja prošle godine u Belom Manastiru održan je šahovski turnir između članova Udruge umirovljenika Grada Belog Manastira sa sjedištem u Ulici dr. Franje Tuđmana 2 – koja ima 25 članova i u kojoj prevladavaju "manjinci" – i umirovljenika iz Mohača. Ideja za održavanje takvog turnira rodila se u suradnji predsjednika Udruge umirovljenika Nikole Alaice i prof. Branka Mihaljevića, koji je član umirovljeničke organizacije iz Mohača. Već tada je zakazan revanš-susret nakon godinu dana u Mađarskoj (opširnije ovdje).

Ove godine, 14. VII. 2018, osmočlana umirovljenička delegacija iz Belog Manastira otputovala je u mjesto Majš (mađ. Majs) u mađarskom dijelu Baranje, koje je zračnom linijom udaljeno od Belog Manastira 15, a cestom skoro 30 kilometara. Turnir je održan povodom dana sela na igralištu mjesnog nogometnog kluba "Majši Tančič" (mađ. Majsi Táncsics SE), a domaćin Belomanastircima bio je Antal Maus (mađ. Mausz Antal), penzionirani učitelj iz Majša njemačke nacionalnosti.

Svi sudionici turniraSvi sudionici turniraS_mađarskim umirovljenicima šahovske figure ukrstili su Ivan Hering, Lajoš Kodila, Marko Marjanović, Tomislav Ralević i Svetozar Vakanjac, a u delegaciji su još bili Nikola Alaica, Rade Buha i Stanoja Dadić. Kao ni prošle godine, ni na ovom turniru rezultat nije bio primaran, važnije je bilo druženje i održavanje kontakata Baranjaca iz dvije susjedne države. U to ime domaćini su goste počastili osvježavajućim pićima i ručkom.

Inače, Udruga umirovljenika Grada Belog Manastira u svom planu rada zacrtala je još jedno putovanje u Mađarsku i to u Sentandreju kod Budimpešte krajem 10. mjeseca.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok