MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 30. 04. 2018.

Rad "Oazine" burze odjeće i obuće (IV/2018)

Jedna od korisnica 'Oazine' burzeJedna od korisnica 'Oazine' burze"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku četvrtog mjeseca 2018. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 25 puta, a izdavana je 40 puta.

Donacije su tokom mjeseca stizale kontinuirano, a roba je – onom brzinom kako je pristizala – dijeljena "Oazinim" korisnicima. Pojedine osobe (odnosno obitelji) svoju su robu Burzi donirale, a iz Burze uzimale ono što im je potrebno. Radilo se o dječjim odjevnim predmetima koje djeca brzo prerastu i o osobama (odn. obiteljima) koje su socijalno ugrožene te zadovoljavaju kriterije za besplatno dobivanje robe iz "Oazine" burze.

Osim od donatora iz Belog Manastira i Baranje, tokom mjeseca stigla je i jedna donacije iz Rijeke od Marice Kramarić.

U toku mjeseca napravljeno je i veliko "čišćenje" kutija i ormara u koje se odlaže donirana odjeća i obuća. S lijepim vremenom, naime, prestala je potražnja zimske odjeće i obuće (jakne, džemperi, kape, šalovi...) pa su zaostale količine takve robe sortirane u vreće i kutije i odložene za jesen. Određena količina robe morala je biti otpisana jer korisnicima nije bila potrebna.

I ovog mjeseca, osim iz Belog Manastira i prigradskih naselja, korisnici su bili i iz drugih baranjskih mjesta (Jagodnjak, Kneževo, Luč, Popovac). Vodila se i uobičajena dokumentacija.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok