MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 04. 2018.

Poziv organizacije "Marš za znanost"

'Marš za znanost' u Zagrebu i Splitu'Marš za znanost' u Zagrebu i SplituPoštovani, javljamo vam se iz organizacije 'Marša za znanost', koji će se održati u subotu, 14. IV. (travnja) 2018. godine, s početkom u 5 minuta do podneva u Zagrebu i Splitu. Pozovite svoje članove i simpatizere te nam se i sami pridružite u ovoj zajedničkoj borbi 14. IV. 2018. u 11:55 kod kipa Nikole Tesle u Zagrebu.

Želja nam je potaknuti što veći broj ljudi da maršira s nama za znanost, u čemu bi nam podrška nevladinih organizacija bila od velike pomoći. Apeliramo stoga na vas kao proaktivne članove društva da nas podržite u borbi za znanost i boljitak u našoj zemlji.

Ovogodišnji Marš posvećen je problematiziranju daljnjeg srozavanja obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj: nastavlja se trend nedovoljnog ulaganja u znanost i visoko obrazovanje, sustav se slabo razvija u pogledu kvalitete, a primjećujemo i srozavanje važnosti kvalitetnog profesionalnog obrazovanja i adekvatnog statusa visokoobrazovnih struka te stoga sve veći egzodus stručnjaka. Unatoč prosvjedima, provođenje cjelovite kurikularne reforme obrazovanja komplicira se i odgađa do besmisla. Svakodnevno se izvrću znanstvene činjenice u svrhu osobne promocije i političkih bodova, pa tako glasovi protiv cijepljenja djece postaju sve glasniji i sve opasniji, iskrivljeno se interpretira rodna teorija i naširoko se promoviraju teorije zavjere.

Proglas "Marša za znanost" može se pročitati OVDJE. Dijeljenjem događaja u Zagrebu https://web.facebook.com/events/2109113832635768/ i Splitu https://web.facebook.com/events/233692303857268/ na društvenim mrežama također možete pomoći u organizaciji ovogodišnjeg "Marša za znanost".

Srdačan pozdrav, "Marš za znanost"

Pročitano 658 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok