MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 12. 2017.

Poziv na predavanje o glagoljici

Beli Manastir, Dvorana za produkcije Umjetničke školeBeli Manastir, Dvorana za produkcije Umjetničke školeCentar za kulturu Grada Belog Manastira i Ogranak Matice hrvatske u Belom Manastiru pozivaju na predavanje "Pismo: glagoljica", koje će održati dr. sc. Ivana Petešić Šušak, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru.

Na predavanju će se govoriti o glagoljici kao slavenskom i kao hrvatskom pismu. Dat će se pregled povijesno-kulturoloških prilika nastanka glagoljice i njezine upotrebe u slavenskom svijetu, a zatim će se o glagoljici govoriti kao o originalnom pismu svojstvenom upravo hrvatskoj pismenosti. Bit će govora i o najvažnijim tekstovima pisanima hrvatskom glagoljicom, njezinom daljnjem razvoju na hrvatskom tlu i uporabi sve dok kasnog 19. stoljeća, uz osvrt na suvremena proučavanja, nova otkrića te glagoljicu u modernoj umjetnosti i popularnoj kulturi.

Predavanje će se održati 7. XII. 2017. godine (četvrtak) s početkom u 19 sati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole u Belom Manastiru. Ulaz je slobodan.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok