MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 10. 2017.

20. rođendan Udruge "Mogu"

Nastup korisnika Udruge 'Mogu'Nastup korisnika Udruge 'Mogu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 27. X. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na osječkom Pampasu Udruga za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje "Mogu" prigodnom svečanošću obilježila je svoje dvadesetogodišnje postojanje i djelovanje. Na svečanosti je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Cilj osnivanje Udruge "Mogu" 1997. godine bio je poboljšanje kvalitete života mališana s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom kroz programe terapijskog jahanja. No udruga je tokom godina i proširila svoje djelovanje. Tako danas ima sportsko-rekreacijske, pedagoško-preventivne i volonterske programe, kao i programe za djecu s problemima u učenju i ponašanju. No i dalje je glavna i najvažnija aktivnost Udruge, po kojoj je i najpoznatija, upravo program terapijskog jahanja. U 20 godina Udruga "Mogu" pomogla je tisućama mališana s poteškoćama u razvoju.

Na početku svečanosti predsjednica Udruge Mariana Koprivnjak pozdravila je prisutne, zahvalila se svim donatorima, a posebno Gradu Osijeku, koji je Udruzi, prvo na 10, a potom još i na 20 godina, ustupio zemljište na Pampasu od 19.550 četvornih metara. Kako je istakla predsjednica Koprivnjak, jedini nedostatak u djelovanju Udruge je nemogućnost kontinuiranog rada preko cijele godine. Kad je hladno ili kad pada kiša ne može se izaći van s konjima i djecom i odraditi terapijsko jahanje.

Nakon toga, čestitke za uspješan dvadesetogodišnji rad Udruzi su uputili predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te Romano Kristić, pročelnik Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka. Potom su korisnici Udruge sa svojim trenerima i volonterima izveli četiri različite točke, vezane za ples, recitiranje i jahanje. Svečanost je završila domjenkom i druženjem prisutnih s korisnicima i članovima Udruge.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok