MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 05. 08. 2017.

Likovno-kreativne radionice za žene utorkom (VII/2017)

Quilling-tehnikom do stabala bogate krošnjeQuilling-tehnikom do stabala bogate krošnje(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srpnju 2017. godine, po projektu "Dostojanstveno starenje – II" Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, u "Oazi" su održane četiri likovno-kreativne radionice utorkom od 18 do 20 sati. Radionicama je ukupno prisustvovala 41 korisnica, a radionice je vodila, kao i obično, "Oazina" aktivistica Ana Jeličić. Kao i svih proteklih mjeseci, korisnice su bile zainteresirane i zaokupljene temama koje su bile na redu.

A radile su se slike stabala bogate krošnje tzv. quilling-tehnikom, koja je poprilično zahtjevna, ali zato i veoma efektna. Korisnice su nacrtale svoje zamišljeno stablo, izrezale ga i zalijepile, a potom su ga ukrasile odn. "okitile" listovima, cvijećem ili plodovima, zavisno od inspiracije. Svaka korisnica radila je dvije slike: bijelo stablo na crnoj podlozi i, obrnuto, crno stablo na bijeloj podlozi. Tako su dobile prelijepe ukrase, koji će ih podsjećati na ova lijepa druženja.

Sama tehnika rada, koja se sastoji od rezanja, savijanja i uvrtanja raznobojnih papirnatih trakica u neobične oblike, zahtijeva mnogo strpljenja, kojeg – prema priloženim fotografijama – "Oazinim" korisnicama očito nije nedostajalo, pa stoga možemo prikazati i malu izložbu njihovih radova, na koje su sve do jedne jako ponosne.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok