MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 20. 07. 2017.

Informativna radionica u Belom Manastiru

Luka Rajčić i Ivana Rogina PavičićLuka Rajčić i Ivana Rogina PavičićU četvrtak, 20. VII. 2017. godine, od 14 do 16 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira (zgrada "Ljepotica", Ulica Imre Nagya 2d), u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava (Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.), održana je informativna radionica za Poziv "Zaželi! – Program zapošljavanja žena". Program će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Program, njegove ciljeve, aktivnosti i uvjete Poziva predstavili su voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata u području tržišta rada i društvenog poduzetništva Ivana Rogina Pavičić i pomoćnik ministra Luka Rajčić. Radionica je bila namijenjena svim potencijalnim prijaviteljima projektnih prijedloga, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama te njihovim partnerima na projektima, kao i svim zainteresiranim dionicima.

Potencijalni prijavitelji projektnih idejaPotencijalni prijavitelji projektnih idejaNajavljeno je da će ovih dana natječaj (odn. Poziv) biti izmijenjen kako bi se uklonile još neke nedoumice. Na projektima će se zapošljavati teže zapošljive žene i žene s nižom razinom obrazovanja (s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi odn. iz domova za djecu i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem). Korisnici kojima će se pružati pomoć u kući bit će starije osobe kojima je ta pomoć potrebna.

Vrijednost Poziva je 400.900.000 kuna, a svaki prijavitelj na natječaj, ukoliko ga prođe, može dobiti između 900.000 i 10 milijuna kuna. Poziv je otvoren 30. VI. 2017. i ostaje otvoren sve do iscrpljenja sredstava.

Slušaoci na radionici imali su mnogo pitanja. Natječaj je primamljiv zbog iznosa koji se nudi, ali isto toliko zahtjevan u provedbi. Vidjet ćemo tko će se usuditi prihvatiti tolike obaveze i sve što nosi projekt koji bude prihvaćen na natječaju. Uime "Oaze" na radionici su bile Vesna Nedić i Dragana Nikolić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok