MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 03. 2007.

Objavljena knjiga "Braća Kašanin : znameniti Baranjci"

Četvrta 'Oazina' knjigaČetvrta 'Oazina' knjigaKnjiga "Braća Kašanin : znameniti Baranjci" (ISBN 978-953-95299-4-7) objavljena je u sklopu prošlogodišnjeg projekta "Tribina 'Braća Kašanin'", koju je financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

U knjizi su objavljena predavanja prof. dr. Vladimira Mićića, dr. Bojana Đorđevića i Marine Bojić o matematičaru Radivoju i književniku Milanu Kašaninu, koja su iznesena na Tribini održanoj 25. marta 2006. godine u Belom Manastiru pred oko 200 posjetilaca. U knjizi su objavljeni i članci Predraga Stojanovića i Jovana Nedića o tome kako je nastala i kako se odvijala Tribina te popis medijskih odjeka te Tribine i neke zanimljivosti vezane za braću Kašanin (npr. Ulica Milana Kašanina u Bijelom Brdu).

Knjigu je, u tiražu od 500 primjeraka, na 28 stranica plus korice, i s ilustracijama Milana Dvornića, štampao "Spektar" iz Bilja. Knjizi "Braća Kašanin : znameniti Baranjci" prethodila je knjižica Jovana Nedića "S njive do akademije" (ISBN 953-95299-1-3), koja je objavljena uoči prošlogodišnje Tribine, te DVD u ograničenom broju primjeraka "Tribina 'Braća Kašanin'" (ISBN 978-953-95299-3-0), na kome su objavljeni videozapisi predavanja V. Mićića, B. Đorđevića i M. Bojić. Knjiga "Braća Kašanin : znameniti Baranjci" četvrta je knjiga u izdanju Mirovne grupe "Oaza".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok