MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 24. 03. 2017.

Tribina o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju u Petlovcu

Udruga žena 'Fijolice' PetlovacUdruga žena 'Fijolice' Petlovac(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. III. 2017. godine, s početkom u 19 sati, održana je javna tribina o sprječavanju zlouporabe ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba. Održana je u Domu kulture u Petlovcu, gdje se okupilo 15-ak zainteresiranih osoba, a organizirali su je Mirovna grupa Oaza i osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u suradnji s petlovačkom Udrugom žena "Fijolice". Tribinu je držala Natalija Havelka, pravnica Centra za mir, uz pomoć volonterke Petre Egić.

Kao i u Popovcu, na početku tribine pravna savjetnica Havelka upoznala je prisutne s bitnim razlikama između ugovora o dosmrtnom i ugovora o doživotnom uzdržavanju i na koji način se sklapaju te koje su obveze davatelja, a koje primatelja uzdržavanja.

Zatim je bilo govora o prednostima i manama ugovora o dosmrtnom odnosno doživotnom uzdržavanju, gdje je pravna savjetnica pojasnila da u slučaju dosmrtnog uzdržavanja prijenos vlasništva stupa na snagu odmah nakon potpisivanja ugovora, a kod doživotnog uzdržavanja prijenos vlasništva (najčešće nekretnine) stupa na snagu u trenutku smrti primatelja uzdržavanja.

Nakon završenog izlaganja, prisutni su postavljali pitanja, na koja je odgovarala pravna savjetnica. Ona ih je uputila da joj se mogu obratiti za besplatnu pravnu pomoć oko pravnih problema osobne prirode u prostorijama "Oaze" u Belom Manastiru, i to svake srijede od 9 do 12 sati.

Javna tribina organizirana je u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Centrom za mir.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok