Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02. 02. 2017.

Sastanak projektnog tima u Centru za mir

Vesna Nedić, Angel Čabarkapa i Natalija HavelkaVesna Nedić, Angel Čabarkapa i Natalija HavelkaU četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 13 sati, u Centru za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek održan je sastanak projektnog tima "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", na kome su uime Centra za mir bili izvršni direktor Angel Čabarkapa i pravnica Natalija Havelka, a uime "Oaze" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje su provedene i aktivnostima koje po projektu slijede. Najviše je bilo govora o pružanju besplatne pravne pomoći, koja se pruža svake srijede od 9 do 12 sati u "Oaze" i istog dana od 12 do 14 sati u prostorijama Općinskog društva Crvenog križa Darda. Bilo je govora i o organiziranju dviju javnih tribina u svrhu informiranja i sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba. Tribine će se održati na području Baranje, u mjestima koja će se naknadno odrediti.

Projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Grad Beli Manastir, a glavni cilj projekta je kroz edukacije, savjetovanje, informiranje i pružanje inovativnih socijalnih usluga smanjiti socijalnu isključenost starijih osoba u Baranji.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti