MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 28. 12. 2016.

Predavanje "Bolesti i ozljede u starijoj dobi"

Miroslava Kralj, dr. med., spec. hitne medicineMiroslava Kralj, dr. med., spec. hitne medicine(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 28. XII. 2016. godine, s početkom u 18:30, a nakon izvanredne sjednice Skupštine Mirovne grupe Oaza, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održala je "Oazina" predsjednica Miroslava Kralj, dr. med., specijalist hitne medicine, predavanje na temu "Bolesti i ozljede u starijoj dobi".

Članice 'Oaze' i gošće pažljivo slušaju predavnjeČlanice 'Oaze' i gošće pažljivo slušaju predavnjeU predavanju je bilo govora o aterosklerozi, povišenom krvnom tlaku, koronarnoj bolesti srca, zatajenju srca, moždanom udaru, šećernoj bolesti, problemima s prostatom, raku, osteoporozi te o ozljedama, prevenciji padova i o tome kako zvati Hitnu medicinsku pomoć (HMP). Nakon predavanja, koje su svi prisutni sa zanimanjem pratili, razvila se zanimljiva diskusija na tu temu, u kojoj su, iznoseći vlastita iskustva, učestvovale npr. Stana Nemet, novinarka – voditeljica Radija Banska kosa, i Dubravka Simendić, bivša "Oazina" zaposlenica, od kraja 2015. godine u mirovini.

Predavanje je bilo dio projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Od dijelova predavanja doktorice Kralj i od naknadnog razgovora s Dubravkom Simendić, Stana Nemet je pripremila radijsku emisiju iz serije "Korak ka jednakosti", koja je emitirana 5. I. 2017. godine, s početkom u 17 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok