MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 11. 2016.

Plesna večer u Staračkom domu

Pleši polako, ali sigurnoPleši polako, ali sigurno(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 23. XI. 2016. godine, od 16 do 18 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, održana je plesna večer za štićenike Doma. Na plesu su bile i "Oazine" aktivistice Ana, Jelena, Stela F. i Vesna te sedam volonterki: Borislava, Donka, Greta, Mira, Jadranka, Snežana i Stela S.

"Oazine" aktivistice i volonterke u predvorju Doma dočekalo je pedesetak štićenika i to s osmijehom na licu. Planiranih sat vremena uz pjesme njihove mladosti pretvorilo se u dva sata veselja uz hitove od 50-ih godina 20. stoljeća pa do danas, koje je izvodio Adam Požgain iz Šumarine.

Da bi ohrabrile okupljene "omladince", ples su započele neke "Oazine" aktivistice i volonterke te domsko osoblje, a zatim su im se počeli priključivati i neki domski štićenici. Prvih sat vremena pjevač je izvodio pjesme po svom izboru, a zatim su krenule "narudžbe", baš kao na pravom veselju. U jednom trenutku rasplesane aktivistice i volonterke počele su osjećati umor, ali "omladinci" nisu posustajali, oni su plesali polako, ali sigurno. Za najveseliju i najizdržljiviju plesačicu jednoglasno je izabrana domska štićenica Jela, dok su gospodin od 92 i gospođa od 86 godina zadivili sve prisutne, iako su bili najstariji plesni par.

Lijepo je bilo gledati i štićenika i štićenice koji nisu izašli na plesni podij, ali su neki od njih ustajali sa stolica i veselili se na mjestu. Nažalost, noge većinu njih ne služe baš najbolje, ali su zato ruke bile u zraku, a usta su pjevala pjesmu za pjesmom, neka poluglasno, a neka bogme i iz sveg glasa. Na koncu se ispostavilo da su pjesma i ples potrebni i domskim štićenicima i njihovih gostima. Nije mnogo, ali se time puno dobiva.

PS. U petak, 25. XI. 2016. godine, u "Kratkim vestima" na belomanastirskom Radiju Banska kosa s početkom u 9 sati, koje je vodila Stana Nemet, pročitan je ovaj članak (bez posljednjeg odlomka) kao prva vijest.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok