MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 11. 2016.

Promocija "Tragova osmanske kulture u Hrvatskoj"

Petak, 25. XI. 2016, 12 satiPetak, 25. XI. 2016, 12 satiU petak, 25. XI. 2016. godine, s početkom u 12 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru (Ulica kralja Tomislava 70), održat će se promocija knjige "Tragovi osmanske kulture u Hrvatskoj". Autori knjige su Anđelko Vlašić i Oğuz Aydemir, koji će je i predstaviti.

Knjiga je objavljena dvojezično: na hrvatskom i na engleskom jeziku. Na njezinih 180 stranica, uz svaki tekst, dodane su fotografije autorice Karmen Ratković te faksimili starih dokumenata, nacrta i karata. U knjizi su opisane mnoge znamenitosti i ostaci iz osmanskog doba na tlu Hrvatske: npr. džamije, Filibejeva utvrda u Osijeku, ostaci Sulejmanovog mosta u Dardi, jedan han kod Zadra, turbe u Iloku i drugo.

U knjizi su nabrojene i riječi turskog porijekla koje su se "udomaćile" u Hrvatskoj: avlija, budala, bubreg, komšija, top itd.

Nakon promocije, koju organiziraju Grad Beli Manastir, Turistička zajednica Baranje i Društvo hrvatsko-turskog prijateljstva, Oğuz Aydemir će posjetiteljima podijeliti nekoliko desetaka primjeraka knjige.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok