MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 09. 2016.

Svjetski dan mira

Logo Svjetskog dana miraLogo Svjetskog dana miraŠirom svijeta 21. IX. obilježava se kao Svjetski (ili Međunarodni) dan mira. Rezolucijom Ujedinjenih naroda (UN) iz 2001. godine taj datum određen je za dan nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnom nivou.

Svjetski dan mira utemeljila je Opća skupština UN 1981. godine u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, odredivši za njegovo obilježavanje treći utorak u rujnu (septembru). 20 godina kasnije novom je rezolucijom za fiksni datum obilježavanja proglašen 21. rujna.

Svjetski dan mira omogućava svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim djelima zajednički šire poruke mira. Nakon rasprava o uvođenju Svjetskog dana mira i o tome što bi on trebao predstavljati, zaključeno je da će se taj dan obilježavati kako bi se kontinuirano podsjećalo na potrebu jačanja mirovnih poruka i ideja među svim ljudima i narodima.

(Izvor: avaz.ba; opširnije: en-Wiki)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok