MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 17. 09. 2016.

Književno veče u Kneževim Vinogradima

Branislav Barvalac, Živojin Manojlović i Mihajlo ZečevićBranislav Barvalac, Živojin Manojlović i Mihajlo ZečevićPododbor Kneževi Vinogradi SKD-a "Prosvjeta" organizirao je trodnevnu (16-18. IX. 2016) kulturnu manifestaciju u lokalnom Domu kulture, koja se sastojala od izložbe slika, predstavljanja etnografske knjige te književne večeri s muzičkom pratnjom.

Drugog dana manifestacije (o prvom danu može se pročitati ovdje), u subotu, 17. IX. 2016. godine, s početkom u 19 sati, održano je književno veče, u kome su učestvovali pjesnik Mihajlo Zečević iz Klise kod Osijeka, pjesnik, pisac i frulaš Živojin Manojlović iz Trpinje kod Vukovara te Branislav Barvalac, pjevač i tamburaš iz Bobote.

Mihajlo Zečević je predstavio svoju knjigu pjesama "Iz srca i duše" (2014), a Živojin Manojlović knjigu svojih pjesama i opisa narodnih običaja "Trpinjo, ja sam tvoje dete" (2006). Manojlović i Barvalac su i članovi Etnoansambla "Đurđevak" iz Bobote.

I publika se pjesmom uključila u program književne večeriI publika se pjesmom uključila u program književne večeriUčesnici književne večeri naizmjenično su recitirali svoje pjesme i prateći se na tamburi i fruli pjevali narodne pjesme. Stvorivši prisnu, intimnu atmosferu, izvođači su u potpunosti animirali publiku, koja se uključila u pjevanje te time i sama postala dio programa.

I Milan Dvornić i pjesnici iz Klise i Trpinje poklonili su po jedan primjerak svojih knjiga Pododboru Kneževi Vinogradi, uručivši ih predsjednici Svetlani Šmrčković, kao i CD-izdanje KUD-a "Mladost" iz Trpinje, s narodnim pjesmama koje izvodi muška pjevačka grupa tog KUD-a. Obje večeri, nakon završetka programa, publika i gosti nastavili su druženje uz kolače i piće, koje su pripremile članice Pododbora. Poslije toga gosti su počašćeni fiš-paprikašom i nadaleko poznatim – suljoškim špricerom.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok