MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 20. 07. 2016.

Likovno-kreativna radionica u Kneževu (VI)

Izrada zlatovezaIzrada zlatoveza(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 20. VII. 2016. godine, u Kneževu je održana peta u nizu likovno-kreativnih radionica kroz projekt "Bolje sutra za starije osobe Popovca i Belog Manastira", kojega financiraju zaklade "Slagalica" i "Zajednički put" sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Radionicu je vodila "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Na radionici je bilo deset korisnica i jedan korisnik. Učila se tehnika izrade slika u zlatovezu te kratko upoznavanje s tehnikom razvlačenja zlatnog konca. Korak po korak i slika za rad u zlatovezu bila je spremna. Nakon pola sata rada svi su zaključili da im je sad jasno zašto je zlatovez skup. Tehnika razvlačenja konca na tapeti bila im je zanimljivija jer se slika može uraditi brže.

To je bila posljednja radionica pa su se korisnice raspitivale kad će novi projekt i kad će im opet dolaziti "Oazine" aktivistice. Njima je, naime, Beli Manastir daleko da bi dolazile na redovite likovne-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom u belomanastirskom Društvenom centru. Na radionicama održanima u Kneževu bilo im je zanimljivo, ono što se na njima događalo bilo im je nešto novo, a puno toga mogle su i naučiti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok