MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 22. 07. 2016.

Spomen "Oaze" u članku "Glasa Slavonije"

Kritika socijalne (ne)osjetljivosti državeKritika socijalne (ne)osjetljivosti državeU osječkom "Glasu Slavonije" od 22. VII. 2016. godine, kao i na web-portalu tih novina, objavljen je članak pod pomalo bombastičnim naslovom "Zbog kilograma jabuka ili tople vode u skloništu ostaju bez dopunskog osiguranja", koji su napisali Marija Mihelić i belomanastirski dopisnik Ivica Getto. Članak se može pročitati ovdje.

Uz članak je objavljeno i pet manjih uokvirenih tekstova (umetaka ili antrfilea). U četvrtom od njih spominje se i Mirovna grupa Oaza, nepotrebnom lektorskom intervencijom preimenovana u "mirovnu skupinu". Citirat ćemo taj umetak:

Izgubio socijalna prava zbog stare odjeće i cipela

Belomanastirskom GD Crvenog križa s takvim se problemima nije obratio nitko. No u mirovnoj skupini Oaza, koja se također bavi humanitarnim radom, sjećaju se primjera kada je jedan korisnik ostao uskraćen za određena socijalna prava jer je, u sklopu Oazine Burze odjeće, na dar dobio rabljenu odjeću i obuću, čija je pojedinačna vrijednost desetak kuna. Svaki artikl morali su prikazati cjenovno, pa je njihov korisnik očito izišao iz zadanog cenzusa. Istražujući priču o uskraćivanju raznih prava, saznali smo kako pojedinci ne mogu ostvariti pravo na, primjerice, besplatni topli obrok, ali oni koji su na “tuđoj pomoći i njezi”, bez obzira na to što imaju znatno veća mjesečna primanja, to mogu...

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok