Ispiši ovu stranicu
Petak, 06. 05. 2016.

Završetak tečaja njemačkog jezika

Spremni za put u NjemačkuSpremni za put u Njemačku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 6. V. 2016. godine, završila je druga runda "Oazinog" tečaja njemačkog jezika. U spomenutom terminu završni test, koji je obuhvaćao gradivo pasiva, pridjeva, futura i prijedloga, pisali su polaznici nastavljači. Zahvaljujući ranije održanom probnom testu, rezultati završnog testa bili su izvrsni pa su stoga svi pristupnici položili tečaj i to s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom.

Polaznici su uživali učeći njemački, koji su svladali unatoč ponekim težim danima, te sad sami kažu kako će im odlazak u Njemačku ili Austriju biti puno lakši. Posljednjeg tjedna predavačica Tijana Nedić priredila im je i videodan, kad su uživali u modernoj nastavi uz videoklipove na njemačkom te u dodatnim testovima slušanja. Radili su i službeni test slušanja za "Goethe Zertifikat" za A1-stupanj, koji su riješili bez većih problema.

Dva dana ranije (u srijedu, 4. V.), dvije grupe početnika imale su svoj završni test, koji je obuhvaćao određene i neodređene članove u akuzativu, modalne glagole te vokabular vezan uz jelo i piće. I početnici su iznimno dobro riješili testove pa su svi položili prvi A1-1-stupanj. Većina polaznika odmah je iskoristila priliku i predbilježila se i za sljedeći stupanj, koji bi se mogao održati početkom jeseni. Polaznici su veoma zadovoljni predavanjima te kažu kako im je tečaj bio koristan jer sada poznaju neke od osnova njemačkog jezika, koje će im olakšati dalje učenje i snalaženje.

Polaznicima tečaja, kao i samoj predavačici, dva mjeseca predavanja prošlo je u iznimno ugodnoj atmosferi, u kojoj su se često znali našaliti i nasmijati, ali sve ih najviše veseli napredak i znanje koji su stekli tokom tečaja.

Početnici - prva grupaPočetnici - prva grupaPočetnici koji su dobili diplome za prvi stupanj (A1-1) su: Nemanja Borjanić, Anita Bosjak, Miroslav Carić, Branislava Dragojlov, Ilija Đorđević, Jovica Đurđević, Marija Đurišić, Zlatica Lisjak, Dragica Malinić, Tanja Nikolić-Vidović, Siniša Pintar, Ljubica Pjevačević, Angelina Stanojević, Zoran Tešić, Sofija Tomšić, Milan Vekić i Vojislava Vuković.

Početnici - druga grupaPočetnici - druga grupaNastavljači koji su dobili diplome za potpuni A1-stupanj su: Sabina Đafić, Ivanka Grozdek, Evelin Ilić, Vera Jurić, Branka Mendler, Jelena Opačić-Matijević, Mihaela Paulić, Aranka Seleši-Đurica, Milanka Šesta i Goran Vulić.Nastavljači - napredna grupaNastavljači - napredna grupa

Dio odlične atmosfere s kratkog domjenka nakon završnog ispita te s podjele diplome pogledajte u fotoalbumu.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti