MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 26. 06. 2016.

Sajam "Okusi Hrvatsku" u Baškoj Vodi

Degustacija baranjskih delicija u Baškoj VodiDegustacija baranjskih delicija u Baškoj Vodi(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa Baranja sudjelovala je od četvrtka do subote (23-25. VI. 2016) na tradicionalnom sajmu "Okusi Hrvatsku", održanom u Baškoj Vodi u organizaciji LAG-a Adrion i Općine Baška Voda. Ove godine taj sajam okupio je preko 60 domaćih izlagača.

Članovi LAG-a Baranja i proizvođači s područja Baranje: OPG Ružić iz Novog Bezdana (sir), OPG JovicaZuber iz Jagodnjaka (kulin i rakija), OPG Bošnjak iz Branjinog Vrha (zimnica), Učenička zadruga Mravci – znalci belomanastirske OŠ "Dr. Franjo Tuđman" (nakit) i OPG Dobrovac iz Belog Manastira (vino) kroz tri dana izlagali su svoje proizvode na štandovima pored rive u Baškoj Vodi.

Baranja na dlanu u Baškoj VodiBaranja na dlanu u Baškoj VodiPosjetioci sajma imali su priliku degustirati i kupiti baranjske delicije, ali i uživati u zvucima tamburica i gajdi. Svirači belomanastirskog Tamburaškog sastava "Sokoli" (Filip Golubov, Josip Ileš i Tomislav Kostović), odjeveni u tradicionalne baranjske nošnje, pobrinuli su se za glazbenu pozadinu sajma te su posjetiocima predstavili narodne pjesme iz Slavonije i Baranje. Štandovi LAG-a Baranja bili su posebno primamljivi drugog dana za vrijeme "Baranjske večeri", kad su posjetioce mamile plate s tradicionalnim baranjskim proizvodima kulinom i sirom. Posljednjeg dana sajma posjetiocima je ponuđen gulaš, kojeg je pripremio Josip Delač, predstavnik belišćanske Udruge "Kotličari".

(Filip Golubov, Josip Ileš i Tomislav Kostolić)
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok