MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 06. 2016.

Završetak radionica u OŠ "Dr. Franjo Tuđman"

Kliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 2. VI. 2016. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Stela Fabijan posjetile su belomanastirsku Osnovnu školu "Dr. Franjo Tuđman". Razlog posjeta bilo je darivanje učenika trećeg razreda i učenika koji idu po posebnim programima. Ti učenici uspješno su prošli radionice nenasilne komunikacije u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora".

Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provodi se u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Osnovnom školom "Dr. Franjo Tuđman". Glavni cilj projekta je zajedničkim djelovanjem udruge, škole i lokalne samouprave uspješno djelovati na sprečavanju nasilja među baranjskim učenicima.

(Prva radionica ovdje – druga radionica ovdje – treća radionica ovdje – četvrta radionica ovdje)

U svakom odjelu održane su četiri radionice: (1) "Rastimo zajedno", (2) "Pružimo si ruke", (3) "Važno je slušati", (4) "Rješavamo sukobe". Provodile su ih, svaka u svome odjelu, učiteljice: Ivana Hannich (3.a: 18. II. – 22. II. – 25. IV. – 4. V.), Mirta Pilić (3.b: 21. I. – 29. I. – 14. III. – 6. IV.), Vesna Rakić (3.c: 20. I. – 17. II. – 6. IV. – 13. IV) te u posebnim odjelima nižih razreda učiteljice Silvana Bošnjak (3. II.), Željana Ristić (2. III.), Sanela Dropulić (6. IV.), Senka Žigić (4. V.) i u posebnim odjelima viših razreda učiteljice i učitelj Svjetlana Babić (3. II.), Josip Blekić (16. III.), Vera Marković (13. IV.), Ankica Vujaklija (4. V.). Radionice su se odvijale uz monitoring "Oazine" vanjske suradnice, diplomirane učiteljice Sofije Petrović iz Belog Manastira.

Na kraju posjeta učenicima su uručene poklon-šalice s natpisom "Nenasilje je baš fora" za uspomenu, ali i da ih uvijek podsjećaju kako reagirati i reći – NE nasilju. Učiteljice su dobile potvrde o sudjelovanju i provedbi radionica za djecu koja im omogućava da dobiju bodove od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Druženje je zabilježeno zajedničkim fotografijama kao podsjetnikom na dobru suradnju i jednim od načina na koji se može educirati i zaštiti najmlađe, ali ih i pripremiti za ono što ih čeka u daljnjem životu.

Pročitano 1270 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok