MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 29. 03. 2016.

Treći sastanak lokalne stručne platforme

Članovi i članice stručne platformeČlanovi i članice stručne platformeOsječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava organizirao je 29. III. 2016. godine treći sastanak lokalne stručne platforme Beli Manastir u svrhu jačanja načela dobrog upravljanja i antidiskriminacije na lokalnoj razini. Uime Mirovne grupe Oaza na sastanku su bile Ana Jeličić i Vesna Nedić, a inicijalni sastanak platforme održan je 16. VI. 2015. godine.

Sastanak lokalne stručne platforme održan je u belomanastirskoj Maloj vijećnici, uz svesrdnu podršku i pomoć gradske uprave Grada Belog Manastira. Na sastanku je, uz članove i članice platforme, bio i Marko Bogatić, zamjenik gradonačelnika.

Sastanak su vodile Natalija Havelka, koordinatorica projekta za Osječko-baranjsku županiju, i Ljiljana Božić-Krstanović, voditeljica projekta.

Dnevni red sastanka bio je:

  • Izrada intervencijskog plana sukladno ciljevima Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot-područja malih gradova na ratom pogođenim područjima, čija provedba je predviđena Operativnim programima "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." i "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020" – financijska sredstva za Grad Beli Manastir i Općinu Darda – dobro upravljanje / transparentnost
  • Financiranje projekata i programa udruga Grada Belog Manastira u 2016. godini – prednosti, nedostaci i očekivanja od novog modela financiranja propisanog Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15)
  • Provedba neovisnog monitoringa OCD-a Beli Manastir
  • Razno

Pod točkom 1. zamjenik gradonačelnika Marko Bogatić objasnio je dokle se stiglo s analizom stanja potrebnom za izradu intervencijskog plana, s prikupljanjem prijedloga programa za financiranje (o radionicama s tom tematikom pisali smo 18. II. 2016, - vidjeti ovdje). Do sredine mjeseca travnja 2016. godine završit će ova faza, a sama izrada intervencijskog plana mora biti gotova do kraja ove godine.

Pod točkom 2. Petar Tokić predstavio je novi model financiranja udruga od strane Grada Belog Manastira.

Pod točkom 3. Ljiljana Božić-Krstanović pojasnila JE provedbu neovisnog monitoringa organizacija civilnog društva na području Grada Belog Manastira.

Pročitano 925 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok