MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 03. 2016.

Konferencija o ulozi koordinatora volontiranja

Ana Jeličić (desno) na konferenciji u RijeciAna Jeličić (desno) na konferenciji u Rijeci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 18. III. 2016. godine, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke organizirala je jednodnevnu konferenciju pod nazivom "Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera", što je ujedno i naziv međunarodnog projekta koji se provodio u partnerstvu pet zemalja: Hrvatske, Latvije, Mađarske, Rumunjske i Slovačke. "Oazin" volonterski centar na konferenciji je predstavljala Ana Jeličić.

Spomenuti projekt u trajanju od dvije godine financiran je sredstvima Europske Unije kroz Program Erasmus +, a konferenciji, kojoj su predsjedale članice SMART-a Tamara Fabac, Marta Hauser,Slađana Novota i Zvjezdana Schulz-Vugrin, okupila je pedesetak predstavnika lokalnih volonterskih centara iz cijele Hrvatske, kao i koordinatore volontera iz Primorsko-goranske županije.

Cilj konferencije bio je upoznati sudionike s provedbom projekta i rezultatima istraživanja provedenog u sklopu projekta. Okosnica konferencije bilo je upoznavanje sa standardima kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja, koji su sažeti u podijeljenom priručniku. Konferencija je održana na Sveučilištu u Rijeci i bila je dobra prilika za upoznavanje, razmjenu iskustava i eventualno povezivanje prisutnih pri prijavi za nadolazeće natječaje. Pohvala domaćinima za organizaciju, a da je Rijeka otvoreni grad ne treba posebno ni isticati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok