MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 23. 12. 2015.

Baranjski vatrogasci odlikovani u Vrbasu

Josip Molnar (DVD Beli Manastir; lijevo) prima ordenJosip Molnar (DVD Beli Manastir; lijevo) prima ordenPovodom 111 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vrbas – 1904", delegacija DVD-a Jagodnjak, u sastavu Mladen Đermanović, Borislav Đermanović, Svetislav Kolarević i Lazar Bertić, te predstavnici DVD-a Beli Manastir Josip Molnar, Marinela Molnar i drugi, prisustvovali su 23. XII. 2015. godine, uz brojne druge goste, prigodnoj svečanosti i otvaranju izložbe "111 godina vatrogastva u Vrbasu" u Gradskom muzeju Vrbas.

DVD Jagodnjak i DVD Beli Manastir bratska su vatrogasna društva s DVD-om Vrbas i DVD-om Kula.

Prisutne na otvaranju uime Kulturnog centra i Gradskog muzeja pozdravila je rukovoditeljica Muzeja Vesna Grgurović, a izložbu su, u suradnji s nekoliko institucija, pripremili kustosi Pavle Orbović i Boro Vojinović. "Izložba je nastala kao plod saradnje Muzeja grada Novog Sada, Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, Podunavskonemačkog crkvenog muzeja Apatin i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sivca, Kucure i Vrbasa, koji su nam ustupili predmete za ovu izložbu", rekla Vesna Grgurović.

Izložbu je otvorio načelnik Policijske stanice Vrbas Vlado Glođović, koji je istakao da je cifra od 111 godina postojanja zaista za respekt i zaključio da su tri principa na kojima je priča o dobrovoljnom vatrogastvu zasnovana prevashodno ljubav, humanost i tradicija. Otvaranje izložbe bila je prilika da se najzaslužnijim organizacijama dodijele zahvalnice za podršku vatrogastvu, a uručili su ih sadašnji predsjednik vrbaskog DVD-a Igor Ivić i počasni predsjednik Boro Mušikić.

Tim povodom Izvršni odbor Okružnog vatrogasnog saveza Južnobačkog okruga odlikovao je ordenom "Zlatni krst za posebne zasluge" Svetislava Kolarevića i Mladena Đermanovića iz DVD-a Jagodnjak te Josipa Molnara iz DVD-a Beli Manastir. Oni su odlikovani "za pokazano zalaganje i postignute rezultate na razvoju vatrogastva". Dodjeljivanje ordena rezultat je desetogodišnje suradnje tih dobrovoljnih vatrogasnih društava s DVD-ima iz Vrbasa i Kule.

(Izvor: okonas.info i vrbas.net)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok