MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 30. 09. 2015.

Drugi sastanak lokalne stručne platforme

Jačanje načela dobrog upravljanja...Jačanje načela dobrog upravljanja...Osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava organizirao je 30. IX. 2015. godine drugi sastanak lokalne stručne platforme Beli Manastir u svrhu jačanja načela dobrog upravljanja i antidiskriminacije na lokalnoj razini. Uime Mirovne grupe Oaza na sastanku je bila Ana Jeličić, a inicijalni sastanak platforme održan je 16. VI. 2015. godine.

Sastanak lokalne stručne platforme održan je u belomanastirskoj Maloj vijećnici, uz svesrdnu podršku i pomoć gradske uprave Grada Belog Manastira. Na sastanku je, uz članove i članice platforme, bio i Marko Bogatić, zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira.

Na inicijalnom sastanku govorilo se o programu integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije Belog Manastira. Program integrira aktivnosti iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014-2020. i Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020. S programom, sadržajem i ciljevima članove platforme upoznao je Marko Bogatić.

Članovi i članice platforme zaključili su kako pri izradi intervencijskih planova Grad Beli Manastir mora uključiti i ideje lokalnih organizacija civilnog društva, pogotovo stoga što su neke i pružatelji socijalnih usluga te više godina djeluju za probitak zajednice. Na sastanku su i razmijenjene i informacije o utjecaju izbjegličke krize na Beli Manastir te su dane preporuke da se mora više poraditi na koordinaciji te da se u svakom trenutku mora znati što je čija odgovornost.

Razgovaralo se i o isteku Akcijskog plana provedbe mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje 2011-2015. na području Osječko-baranjske županije. Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira predstavila je aktivnosti Povjerenstva te provedbu Akcijskog plana. Platforma je donijela preporuku da se za sljedeće razdoblje u akcijski plan uvrsti kao mjera stambeno zbrinjavanje žrtava nasilja u obitelji.

Sastanak je završio predstavljanjem procesa neovisnog monitoringa izabranih organizacija civilnog društva iz Belog Manastira, koji je počeo u srpnju 2015.

(Izvor: Centar za mir…)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok