MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 10. 2015.

Korporativno volontiranje kod bake Anice

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 2. X. 2015. godine, nakon pripremne akcije odrađene 23. rujna, a pod motom "Ostvari nečiji san volontiraj bar 1 dan!", održana je zajednička volonterska akcija pod nazivom "Za one kojima je najpotrebnije". Akciju su sproveli 12 zaposlenika osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska d.d. i tri člana Mirovne grupe Oaza kod bake Anice Gašparić u belomanastirskoj Sunčanoj ulici.

"Oaza" provodi projekt "Naučimo volontirati", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i u okviru kojega je predviđeno korporativno volontiranje. Kako GRAWE već niz godina prakticira upravo korporativno volontiranje, početkom kolovoza sklopljen je dogovor između "Oazine" direktorice Vesne Nedić i Silvija Ambruša, direktora podružnice Slavonija osiguravajuće kuće GRAWE Hrvatska d.d. i postignut cilj gore spomenutog mota.

Za samo jedan dan grupa veselih i vrijednih entuzijasta uspjela je uljepšati kućicu i okoliš jedne starice, kojoj su izmamili osmijeh na licu i radost u srcu. Iako teško pokretna, baka Anica šetkala je svojim dvorištem ukrašenim ružama i s nevjericom promatrala ono što se kod nje događalo. Ne manje iznenađeni žamorom i komešanjem nepoznatih ljudi bili su i njezini susjedi, naviknuti na mir i tišinu u Anicinom dvorištu, gdje najveću buku stvara cvrkut ptica dok ih ona hrani mrvicama kruha.

Volonteri u bijelim majicama, poneseni elanom i dobrom voljom s jedne strane, a šmirglom, četkom i bojom u rukama s druge strane, u kratkom su roku obojili vrata, prozore, oluke i ogradu te vratili sjaj starom bunaru, koji odolijeva zubu vremena i još uvijek dobro služi baki Anici, koja nije priključena na gradski vodovod. A nakon vrijednog i marljivog rada, volonteri su otišli na zaslužen ručak i kratko zajedničko druženje. No, ni iz toga nisu isključili svoju domaćicu, koja iz zdravstvenih razloga nije mogla tome prisustvovati pa je svoj ručak dobila kod kuće. Kao što baka Anica zahvaljuje svima na pomoći i lijepoj gesti, tako i "Oaza" zahvaljuje svim volonterima koji su učestvovali u toj akciji: Ani, Branki, Danijelu, Greti, Ivi, Ivici, Jasni, Krešimiru, Srebrenki, Silviju, Tinu i Tomici (GRAWE) te Ani, Neni i Robertu, kao i Jeleni, Saneli i Steli, koje su učestvovale u pripremnoj akciji ("Oaza"). Bravo za sve njih!

Pročitano 1096 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok