MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 27. 04. 2015.

Promocija knjige "Bolman je bio Bolman" u Novom Sadu

Vukovarski zbor 'Javor'Vukovarski zbor 'Javor'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 27. IV. 2015. godine, s početkom u 12 sati, u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu održano je predstavljanje djelatnosti Srpskog kulturnog centra iz Vukovara i knjige "Bolman je bio Bolman" autora Jovana M. Nedića, Vidoje Bijelića i Jovana S. Nedića.

O djelatnostima spomenutog centra govorio je vršilac dužnosti direktora Svetislav Mikerević, o knjizi je govorio dr Drago Njegovan, muzejski savjetnik zaposlen u Muzeju Vojvodine, dok je o Vukovarskom srpskom pevačkom društvu "Javor" govorio Dejan Drakulić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Vukovara i predsjednik "Javora".

U umjetničkom dijelu programa nastupili su "Javor", otpjevavši u dva navrata šest pjesama, Nikolina Nešić, solistica KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Bijelog Brda, otpjevavši dvije pjesme, te Đorđe Nešić, također iz Bijelog Brda, pjesnik i direktor daljskog Znanstvenog i kulturnog centra "Milutin Milanković", predstavivši se s tri svoje pjesme.

Skup je otvorio i zatvorio predsjednik Matice srpske prof. dr. Dragan Stanić, poznat i pod pseudonimom Ivan Negrišorac, a okupljenoj publici obratio se i Jovan M. Nedić iz Bolmana, glavni autor knjige "Bolman je bio Bolman", pravnik po zanimanju, zaposlen kao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jagodnjak.

U okupljenoj publici, uz zainteresirane građane i više osoba iz političkog života Vukovara i okoline, bila su i sva tri autora knjige te desetak Novosađana koji su porijeklom iz Bolmana ili ostalih baranjskih mjesta. Boravak u Novom Sadu autori su iskoristili da primjerak svoje knjige poklone Biblioteci Matice srpske te da ostave još šest primjeraka za međubibliotečnu razmjenu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok