MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 24. 04. 2015.

Edukacija u Osijeku

Primjena Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasiljaPrimjena Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasiljaU petak, 24. IV. 2015. godine, od 9:30 do 16 sati, u Hotelu Osijek održana je jednodnevna edukacija na temu "Primjena Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja". Edukaciju su organizirali Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Uime "Oaze" na edukaciji su bile Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević.

Taj Protokol smatra se jednim od najznačajnijih koraka u osiguravanju standardizirane pomoći i podrške žrtvama seksualnog nasilja, kako prilikom prijavljivanja, tako i procesuiranja seksualnog nasilja. Predavačice su bile:

  • dr. sc. Maja Mamula, Ženska soba
  • Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda, Zagreb
  • Lana Petö Kujundžić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
  • Anica Dumančić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Osijeku

Tema je izazvala veliku zainteresiranost te su se na edukaciju odazvale sve nadležne službe (policija, zdravstvo, pravosudna tijela, centri za socijalnu skrb, odgojno-obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva).

Prethodni i sljedeći članak: « "Okret za pokret" Skupština LAG-a Baranja »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok