MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 03. 2015.

Početak rada "Oazine" fizioterapeutkinje

Antonija Papak s jednom od korisnicaAntonija Papak s jednom od korisnica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od početka trećeg mjeseca 2015. godine Mirovna grupa Oaza zaposlila je, na razdoblje od šest mjeseci, a preko mjere javih radova, Antoniju Papak iz Karanca, koja je po zanimanju – fizioterapeutkinja. Pored vježbi koje će u određene dane i sate provoditi u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani, radni joj je zadatak i obilazak 40 starih osoba – "Oazinih" korisnika.

S "Oazinim" aktivisticama odmah je, slijedeći prometnu kartu Belog Manastira, započela upoznavanje starijih osoba, mjesta njihovog stanovanja, stanja zdravlja, tegoba s kojima se nose te na osnovu toga svakome ponaosob nagovijestila kakav program za njih namjerava primjenjivati. Predviđeno je da svaku osobu posjeti svakih 14 dana, odredi vježbe, pokaže kako se provode, zada "domaću zadaću" i idući puta provjeri kako su starije osobe to uspjele provesti, ima li rezultata i poboljšanja, jesu li se bolovi umanjeni i slično.

Prvi radni tjedan fizioterapeutkinji je protekao što u dvorani, što u "Oazi", ali najvećim dijelom na terenu. Za potrebe obilazaka terena iz Karanca je u Beli Manastir dopremila jedan dobar bicikl, koji će joj omogućiti lakše i brže kretanje te dulji boravak kod korisnika.

Početni obilazak korisnika pokazao je da svih 40 osoba treba neku vrstu vježbe. Jedna baka je bila uvjerena da joj to baš nije neophodno, ali nakon savjetovanja s rođacima iz druge države zaključila je da će njena kralješnica bolje funkcionirati ako se malo potrudi. Jedna druga baka je opet, na primjedbu fizioterapeutkinje da se vježbe mogu izvoditi dok se gleda neka serija koju starije osobe rado prate, odgovorila: "Pa ja ne gledam serije, meni trebaju vježbe koje ću raditi dok – čitam!" E sad je na Antoniji da odabere vježbe koje su prikladne za tu osobu i koje se još mogu izvoditi dok ona – čita!

Pročitano 917 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok