MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 25. 02. 2015.

U Belom Manastiru obilježen Dan ružičastih majica

Članice 'Alerge'Članice 'Alerge'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje i ovdje)

U srijedu, 25. II. 2015. godine, s početkom u 12 sati, na belomanastirskom Trgu slobode blizu Gradske knjižnice obilježen je Dan ružičastih majica (vidi ovdje ili ovdje: Pink Shirt Day). Obilježavanje su organizirali udruga "Alerga" i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira u suradnji sa Savjetom mladih Osječko-baranjske županije, a cilj je bio skrenuti pažnju na sve veću učestalost vršnjačkog nasilja.

Akciji su se pridružili i učenici 8. razreda OŠ "Dr. Franje Tuđman" sa svojom razrednicom Jasnom Zorić, učenici Druge srednje škole sa svojim profesorom Zoranom Dimićem, zamjenici belomanastirskog gradonačelnika Predrag Stojanović i Zoran Kranjčec te zaposlenice gradske uprave: viša savjetnica za normativno-analitičke poslove Andreja Kovač i referentica za administrativne poslove Sajonara Findžanović.

Slogan akcijeSlogan akcije

Članice "Alerge" za tu su prilikom ispekle kolačiće i u njih zabole zastavice s porukom "Nasilje prestaje ovdje" i dijelile ih građanima, kojih zbog kišovitog vremena i nije bilo baš mnogo. Organizatori i volonteri nosili su majice na kojima je bila ispisana ista poruka: "Nasilje prestaje ovdje", a pod takvim nazivom od 13 do 14 sati diplomirana učiteljica Mirela Kotromanović održala je radionicu za učenike 8. razreda u Umjetničkoj školi Beli Manastir. Nakon radionice slijedilo je druženje uz razmjenu iskustava te refleksija svih aktivnosti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok