MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 24. 01. 2015.

Edukacija učitelj(ic)a OŠ Bilje

Kliknite na sliku da biste je uvećaliKliknite na sliku da biste je uvećali

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 24. I. 2015. godine, s početkom u 8 sati, u Osnovnoj školi Bilje održana je edukacija učiteljica i učitelja za provođenje radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Budi i ti za NEnasilje", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom i Osnovnom školom Bilje, a njegov cilj je zajedničkim djelovanjem udruge, škole i lokalne samouprave uspješno djelovati na sprečavanju nasilja među baranjskim učenicima (vidjeti i ovdje).

Sudionici edukacije bili su: učitelj Lajoš Berdalović, učiteljice Zora Jerković, Renata Lazar, Ilonka Milić, Ivana Nićin, Biljana Svrtan, Ana Škrnjug, Silvija Tibor Kovač, ravnateljica škole Vlatka Hmelik (koja je u istoj školi 30 godina radila kao pedagoginja), učiteljica - pripravnica Tamara Cikovac te "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Ana Jeličić, voditeljica projekta i asistentica na projektu. Edukaciju je provela "Oazina" vanjska suradnica, diplomirana učiteljica Sofija Petrović iz Belog Manastira.

Prvo su polaznici edukacije dobili kratka objašnjenja na teme: 1) što je radionica, 2) radionica kao metoda interaktivnog, iskustvenog, socijalnog učenja, 3) struktura pedagoške radionice (uvodni, glavni i završni dio) i 4) posebna umijeća vođenja radionica (priprema, jasna formulacija uputa, umijeće vođenja refleksije o doživljenome, umijeće primanja povratne informacije). Potom su učitelji, pod vodstvom edukatorice, sami prošli kroz svih osam radionica koje će provesti sa svojim učenicima od prvog do četvrtog razreda.

Na kraju edukacije provedena je evaluacija. Svi učitelji (njih 10), na pitanje jesu li zadovoljni prezentacijom radionica, odgovorili su potvrdno. Na pitanje treba li im još dodatnih edukacija, svi su odgovorili da im je ta jedna edukacija bila dovoljna. Svima su ciljevi bili jasni i znaju što im je potrebno da bi ih ostvarili. Svi su se složili da će moći provesti radionice te da će one biti vrlo korisne njihovim učenicima. Pohvalili su izvrsnu organizaciju edukacije i dobru suradnju s Mirovnom grupom Oaza.

Na koncu su svi dobili platnenu torbu (oslikanu na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene) sa svim materijalima koji su im potrebni za provedbu radionica s učenicima: bojice, flomasteri, loptice, ljepilo, olovke, papir…

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok