MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 11. 11. 2014.

Sajam za Dan Grada Belog Manastira

'Oazin' štand - Ana Jeličić'Oazin' štand - Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. XI. 2014. godine, svečano je obilježen Dan Grada Belog Manastira, koji je vezan uz blagdan Svetoga Martina. Tim povodom u Belom Manastiru su od 8. do 16. studenog organizirane mnogobrojne manifestacije. Članice Mirovne grupe Oaza učestvovale su na dvije: na izložbi "Čuvarice baranjske baštine" i na sajmu tradicionalnih jela, upotrebnih predmeta, suvenira i ekoproizvoda, održanom na Trgu slobode.

Sajam je bio ogledalo rada vrijednih ruku maštovitih ljudi. Štandovi su bili, kao i uvijek, lijepo uređeni, ovoga puta možda i "za mrvicu" bolje jer je u posjetu Belom Manastiru bio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, a s njim velik broj kamera. Predsjednik je nakon svečane sjednice Gradskog vijeća prošetao sajmom, razgledao štandove te razgovarao s izlagačima, među kojima su bile i "Oazine" članice Ana i Stela, koje su mu poklonile simboličan suvenir: magnetić s natpisom "Baranja", kao podsjetnik da je Baranja kraj koji zaslužuju veću pažnju jer nam se čini da je od onih "gore" zaboravljena i zapostavljena.

Sajam ne bi bio sajam da se na njemu nije dobro jelo, naročito grah skuhan u najvećem baranjskom kotlu, a i nešto popilo i tako zaboravilo na – sivu svakodnevicu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok