Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06. 11. 2014.

Edukacija "Upravljanje projektnim ciklusom"

Program 'Šalter'Program 'Šalter'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od 4. do 6. XI. 2014. godine, u vremenu od 9 do 15 sati, Program "Šalter" organizirao je u Esseker-centru Osijek edukaciju na temu "Upravljanje projektnim ciklusom". Edukacija je bila namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, javnih ustanova, lokalne i regionalne samouprave te drugih neprofitnih organizacija. Edukaciju je vodila Nikoleta Poljak iz Volonterskog centra Osijek, a uime "Oaze" na edukaciji je sudjelovao Neno Radić.

Cilj edukacije bio je jačanje kapaciteta potrebnih za društveni razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje znanja i vještina neprofitnih organizacija za pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova Europske Unije.

  • Prvog dana edukacije polaznici su usvojili znanja o tome što je projektni ciklus te kako analizirati probleme i potrebe i kako definirati ciljeve, aktivnosti i rezultate.
  • Drugog dana obrađene su sljedeće teme: pristup logičkog okvira i logička matrica te upravljanje rizicima.
  • Trećeg dana polaznici su naučili kako se izrađuje proračun te vrši praćenje i evaluacija projekta. Upoznali su se i s administrativnim zahtjevima i procedurama za EU programe i projekte.

Uz kvalitetnu voditeljicu te dobro osmišljene vježbe, polaznici su uspješno svladali gradivo te dobili potvrdu o sudjelovanju. Ne sumnjamo da će svoje novostečeno znanje uspješno primijeniti na pripremi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske Unije.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti