MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 19. 10. 2014.

Biciklijada "Biciklom velikih za Baranjske leptiriće"

Biciklisti na ulazu u Beli ManastirBiciklisti na ulazu u Beli ManastirGrađanska inicijativa "Veliki za Male" (VzM), Lions klub novog stoljeća "Kuna" i biciklisti Slavonije i Baranje "Kotrljaneri" u nedjelju, 19. X. 2014. godine, organizirali su humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom "Biciklom velikih za Baranjske leptiriće".

Sredstvima koja su prikupljena uplatama kotizacije sudionika biciklijade i brojnih sponzora kupljen je prilagođeni stacionarni bicikl za belomanastirsku Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama "Baranjski leptirići" i još četiri bicikla: tri dječja, koja su predana djeci slabijeg imovinskog stanja u općinama Bilje, Kneževi Vinogradi i Čeminac, te jedan za baku iz Darde koja svakodnevno putuje biciklom u Mirkovac.

Dan je bio idealan za vožnju biciklom po Baranji. Okupilo se oko dvjesto biciklista, koji su uz prateća vozila krenuli s osječkog Trga Ante Starčevića u 9 sati. Prvo stajalište bilo je u središtu Bilja, gdje je načelniku Općine Bilje Željku Cickaju predana zahvalnica za sudjelovanje u toj humanitarnoj biciklijadi, a dječaku po izboru načelnika predan je bicikl, kaciga, štitnici i poklon-paket Odjela prevencije PU osječko-baranjske. Biciklisti su potom krenuli dalje prema Restorana Kormoran. Tamo ih je dočekala okrepa, a Đenđi Burjan ispred Belja d.d. održala je predavanje o podolcima, koji su prije stotinjak godina služili kao radna goveda.

Na svom daljem putu biciklisti su prošli kroz jedan dioParka prirode Kopački rit i preko baranjskih pustara stigli do Kneževih Vinograda. Doček je pripremila vinarija "Vina Belje", načelniku općine Denešu Šoji uručena je zahvalnica, a jednoj djevojčici dječji bicikl. Zaklon od sunca biciklistu su nakratko potražili i u Beljskom podrumu te kušali vrhunsku baranjsku graševinu i zatim krenuli dalje prema Belom Manastiru i Šećeranskom jezeru.

Brojni biciklisti na Šećeranskom jezeruBrojni biciklisti na Šećeranskom jezeruNa ulazu u Beli Manastir dočekalo ih je i pridružilo im se desetak lokalnih biciklista, uglavnom "Oazinih" volontera, a gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš dočekao ih je kod Nadzornog (biciklističkog) centra na Šećeranskom jezeru i upoznao ih ukratko s projektom BICBC.

Nakon prijeđenih šezdesetak kilometara biciklisti su stigli do prostorija "Baranjskih leptirića" u belomanastirskoj Industrijskoj zoni, gdje su "Leptirićima" na svečan način predali stacionarni bicikl. Predsjednik "Leptirića" Držislav Šušak izrazio je veliko zadovoljstvo zbog primljenog poklona i zahvalio se svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju. Jedan od biciklista bio je i Igor Delač, koji je za kraj otpjevao nekoliko svojih pjesama i biciklisti su krenuli dalje prema Čemincu i nakratko se zaustavili kod jednog od sponzora kafe-bara "Canimeč". Zamjeniku načelnika Općine Čeminac Goranu Jumiću predana je zahvalnica, a još jednom dječaku bicikl s opremom i poklon-paketom.

Zadnje odredište bila je Darda, odnosnokafe-bar "Svik 90", gdje se kuhao grah. Biciklisti su se tu imali prilike malo se odmoriti, podijeliti dojmove i uživati u ukusnom grahu, a načelnik Općine Darda Anto Vukoje primio je zahvalnicu i predan je posljednji bicikl. Svoje su bicikliranje svi okupljeni završili oko 17 sati na istom mjestu s kojega su krenuli, na osječkom Trgu Ante Starčevića. Osim mnogobrojnih Osječana, biciklijadi su se priključili i Vukovarci, Siščani, Grubišnopoljci te biciklisti iz Bosne i Hercegovine.

(Izvor: Jelena Blašković, Radio Baranja)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok