MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 08. 2014.

Od projektne ideje do uspješne prijave na ESF-natječaj

Dvodnevna radionica u OsijekuDvodnevna radionica u OsijekuU sklopu projekta "Priprema projekata i podrška ESF-korisnicima" (ESF – Europski socijalni fond), kojega provodi WYG International, a čiji je glavni partner u projektu Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, u četvrtak i petak, 28. i 29. VIII. 2014. godine, u osječkom Hotelu Silver održana je dvodnevna radionica za potencijalne prijavitelje na otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) pod brojem 5.2.4. "Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga". Taj otvoreni poziv objavljen je u okviru Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013." za civilno društvo, a objavio ga je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Na radionici je bio i "Oazin" web-dizajner Neno Radić.

Teme obrađene prvog dana bile su:

 • Kratki pregled ESF-poziva za dostavu projektnih prijedloga pod brojem 5.2.4. – ciljevi, prihvatljivi prijavitelji, partneri, pridruženi suradnici, prihvatljive aktivnosti, rokovi za podnošenje prijave i iznos proračuna (uključujući postotak sufinanciranja).
 • Kratki pregled sadržaja, vertikalne i horizontalne logike logičke matrice – prezentacija i rasprava o najboljim primjerima iz prakse već izrađenih logičkih matrica za određeni poziv za dostavu projektnih prijedloga, uključujući i najčešće pogreške koje se javljaju pri njenom ispunjavanju.
 • Odabir projektnih ideja za rad u malim grupama – podjela sudionika u male grupe kako bi radili na odabranim projektnim idejama.
 • Prezentacija i rad u malim grupama: Određivanje problema kojim se projekt bavi i razvoj općeg cilja te specifičnih ciljeva projekta za poziv 5.2.4. vezano uz odabranu projektnu ideju. Kratki sažetak / prezentacija koraka u identificiranju problema, općeg i specifičnih ciljeva.
 • Zajednički rad: prezentacija, rasprava i revizija problema, općeg i specifičnih ciljeva. Sudionici i treneri daju povratne informacije svakoj grupi o općem i specifičnim ciljevima.
 • Rad u malim grupama: ciljana skupina: definiranje veličine, strukture i kriterija za odabir ciljane skupine. Primjeri najčešćih pogrešaka koje prijavitelji čine pri definiranju ciljanih skupina. Napravit će se poveznica s evaluacijskom matricom i prijavnim obrascem.
 • Prezentacija i rad u malim grupama: rezultati projekta i pokazatelji (pokazatelji ishoda i rezultata).
 • Zajednički rad: prezentacija, rasprava i revizija aspekata vezanih uz ciljane skupine te očekivane rezultate i pokazatelje.

Učesnici radionice u OsijekuUčesnici radionice u OsijekuDrugi dan:

 • Prezentacija i rad u malim grupama: aktivnosti i plan aktivnosti – kratki pregled glavnih načela za određivanje aktivnosti i podaktivnosti te kako ih zadržati jasnim i koherentnim kroz projektni plan.
 • Zajednički rad: grupne prezentacije plana aktivnosti i rasprava o relevantnosti aktivnosti za projektne ciljeve, o njihovoj izvedivosti u sklopu projekta i od strane prijavitelja, itd.
 • Prezentacija i rasprava o studiji slučaja vezano uz razradu proračuna (izravni i neizravni troškovi, vlastiti doprinos, itd.).
 • Razrada novčanog tijeka – praktični primjer kako napraviti novčani tijek za projekt.
 • Rasprava o horizontalnim temama. Napravit će se poveznica s evaluacijskom matricom i prijavnim obrascem.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok