MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 18. 07. 2014.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VII/2014) - anegdote

Dubravka SimendićDubravka Simendić

"Oazine" gerontodomaćice od svojih štićenika često čuju svakakve zgode ili zanimljive priče. Nekoliko anegdotalnih zgoda zabilježili smo u prethodnim člancima, a ovaj put zapisat ćemo sjećanje 93-godišnje bake, optantkinje iz mađarskog Šaroka. I tu priču zapisala je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima".

Čudesna čaša
"Oazina" korisnica, danas 93-godišnja baka, tada je kao sedmogodišnja djevojčica živjela u Šaroku, selu u Mađarskoj na samoj granici prema Kneževu. Još uvijek se živo sjeća dizanja krsta na mjesnu pravoslavnu crkvu. Jedan čovjek popeo se na crkveni toranj, postavio krst i gore popio čašu vina da nazdravi tom činu, a potom je čašu bacio dolje. A čaša je – gle čuda – pala i ostala čitava! Na tom mjestu zatekla se djevojčicina tetka Kosa, koja je tu čudesnu čašu sačuvala. Kasnije su svi, kad su bili bolesni, kod tetka-Kose pili baš iz te čaše kako bi što prije ozdravili. "Et', sve pantim i sve znam, sam' su mi te moje noge problem!" – rezignirano je svoju priču zaključila naša baka.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok