Ispiši ovu stranicu
Petak, 27. 06. 2014.

Promocija "Valpovačkog godišnjaka" (19)

Josip Matijević i Stjepan NajmanJosip Matijević i Stjepan Najman(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U valpovačkom Centru kulture Matija Petar Katančić održana je u petak, 27. VI. 2014. godine, promocija 19. broja "Valpovačkog godišnjaka". Promociju je vodio Josip Matijević, o sadržaju godišnjaka govorio je njegov urednik Stjepan Najman, a potom su dvojica autora: dipl. inž. biologije Zdravko Pavlović i prof. Dalibor Košutić govorili o temama koje su obradili u svojim člancima. Između njihovih izlaganja okupljenoj publici predstavila su se tri učenika Osnovne glazbene škole Valpovo: Mihael Šišić (violina), Pjero Maltar (gitara) i Ivana Orešković (tamburica).

Oskar KellerOskar KellerOkupljenima se obratio i Oskar Keller iz Belog Manastira, koji je u prethodnom, 18. broju objavio veliki članak o svom i stradanju svoje porodice u valpovačkog logoru krajem Drugog svjetskog rata. Zahvalio se dobrim ljudima iz Valpova i Belišća, kojih je bilo i među logorskim čuvarima, a bez kojih on ne bi preživio.

Devetnaesti broj godišnjaka, koji od 1996. godine izdaje Ogranak Matice hrvatske u Valpovu, ima 192 stranice i donosi 22 članka od 14 autora. Članci su grupirani u sedam cjelina: "Baština", "Iz prošlosti Valpovštine", "Sjećanja", "Godišnjice i jubileji", "Između dva godišnjaka", "Svijet prirode" i "U spomen".

I u ovogodišnjem izdanju "Valpovačkog godišnjaka", kao i u prethodna dva, objavljen je veliki članak na 12 stranica sa šest ilustracija u boji o aktivnostima u prethodnih godinu dana Zagonetačkog kluba Osijek (skraćenog imena Zakos) i njegovih članova zakosovaca iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira, Črnkovaca, Orahovice, Skoplja i Zagreba.Publika na promocijiPublika na promociji

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti