MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 08. 11. 2013.

Izložba "Beli Manastir na starim fotografijama"

Deže Kučera, Jadranka Sabljak i Edo JurićDeže Kučera, Jadranka Sabljak i Edo Jurić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 8. XI. 2013. godine, belomanastirski Foto-kino klub "Baranja-film", u  suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira, otvorio je u predvorju kina izložbu fotografija "Beli Manastir na starim fotografijama". Izložbu su otvorili Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu, Deže Kučera, predsjednik FKK-a "Baranja-film", i Jadranka Sabljak, predsjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira. Izložene fotografije mogu se pogledati do 21. XI. svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Tom izložbom FKK "Baranja-film" zaključio je drugu fazu projekta "Beli Manastir ... nekada i danas", kome je cilj skupiti što više starih fotografija Belog Manastira i okoline, skenirati ih i obraditi (a originale vratiti vlasnicima!) te prezentirati javnosti na izložbama, a u konačnici i u nekoj knjizi.

Pojedincima koji su ustupanjem svojih fotografija ili na drugi način doprinijeli realizaciji te izložbe dodijeljene su zahvalnice. Njih su dobili: Ivica Bela, Sahide Kučera, Jovan Nedić, Marija Sičajmov te obitelj Petrović (zapravo Sofija Petrović).

Osim fotografija, pedesetak prisutnih na otvaranju izložbe imali su priliku razgledati rukotvorine na štandu Društva "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir te kolekciju baranjskih vina na štandu Udruge voćara, vinogradara i vinara "Sveti Križ" Branjin Vrh.

Pročitano 2030 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok