MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 11. 09. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VIII/2013) – anegdote

Dubravka SimendićDubravka SimendićU radu "Oazinih" gerontodomaćica dešavaju se i svakakve zgode, od kojih smo četiri anegdotalne zabilježili u prethodnim člancima (ovdje, ovdje i ovdje). Zapisala ih je Dubravka Simendić, asistentica na projektu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

"Drva" koja se jedu
Jedna od korisnica "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući radila je nekad kao spremačica na željezničkoj stanici u Belom Manastiru, a usto je obrađivala i dvije bašte. Da zimnice ne bi usfalilo, riješila je da obradi još jedan manji komad zemlje u blizini željezničke pruge. Spremajući špajz pronašla je nekoliko krupnih zrna graha koje je dobila od nekoga. I pomisli: "E, baš ću to tamo baciti!" te posije nađena zrna na tu malu parcelu.

Vrijeme prošlo, a ona na to i zaboravila. Jednom, pospremajući kancelarije i čekaonicu, sjeti se tog graha pa trkne preko pruge da vidi što je bilo s njim. A kad tamo, kao u priči o čarobnom grahu: velike mahune dva prsta široke i 30 cm duge vise sa stabljika kukuruza! Nabere mahune i prebaci cijeli snop preko ruke, a šef stanice je pita: "Šta to nosiš, Rado?" – "Nosim drva" – odgovori mu ona. Pita je šef dalje: "A jel' se to jede?" – "Pa, naravno, da se jede", odgovori mu ona i pripremi ukusno varivo i salatu s bijelim lukom.

Bezmesni recepti
A nama koji ovo čitamo baka Rada daje još i dva lagana recepta:

1. Krumpir se skuha u slanoj vodi, ocijedi i prelije mješavinom ulja na kojem je malo propržen bijeli luk. Služi se kao hladna salata.

2. Sirova paprika napuni se ribanim krumpirom začinjenim solju i crvenom sitnom paprikom te peče u vatrostalnoj zdjeli u rerni.

Recepti su, kao što se vidi, bezmesni pa tko je vegetarijanac ili mora postiti, ako voli – nek' izvoli!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok