MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 30. 04. 2013.

U Petlovcu "Djeca pomažu djeci"

Radionica – igraonica u PetlovcuRadionica – igraonica u Petlovcu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Posljednjeg dana u travnju 2013. godine "Oazine" volonterke Sanja Blagus, Ana Jeličić ml., Diana Koncoš, Tanja Štrbac i Ivana Vuković posjetile su udrugu "Dom veselja" u Petlovcu, gdje su koordinirale volonterskom akcijom "Djeca pomažu djeci". Bila je to, zapravo, radionica – igraonica pomaganja pri učenju i pojašnjavanju školskoga gradiva za djecu u dobi od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Na radionici su pomagale i mlade volonterke, učenice starijih razreda Magdalena Bašnec, Katarina Grgan, Nikolina Horvat, Valentina Kuček i Iva Novak, koje su bile od velike pomoći.

Prema riječima "Oazinih" aktivistica Vesne Nedić i Ane Jeličić st., radionica – igraonica bila je vrlo dobro osmišljena i uspješno je provedena, što pokazuju i evaluacijski listići djece, kojih je bilo devetero učenika i još troje predškolaca. Učenje kroz igru djeci je bilo zanimljivo i željeli bi da im se nešto takvo češće organizira. Nažalost, to je bila samo jedna dvosatna akcija, održana u okviru "Oazine" edukacije za koordinatore volontera, a u sklopu projekta "Naučimo volontirati", financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Evo kako taj događaj opisuje učesnica Ana Jeličić ml.:

- Najviše upita bilo je vezano za engleski i hrvatski jezik te za matematiku. Odigrali smo i nekoliko zabavnih igara kako bismo se svi međusobno upoznali te odmorili i opustili nakon napornog rada. Djeca su bila zainteresirana za rad, postavljala su razna pitanja vezana uz školsko gradivo, a mi smo se trudile da im što bolje objasnimo i približimo školske zadatke.

- Njihove reakcije i komentari na pitanje kako im je bilo na radionici, bili su krajnje pozitivni, a pitali su nas i kad će sljedeća radionica. Isto pitanje postavljali su nam i njihovi roditelji, što pokazuje ne samo njihovo zadovoljstvo ovom akcijom, nego i potrebu za kontinuiranim održavanjem takvih radionica – igraonica. Nama volonterima zaista je bio užitak raditi s djecom i iskreno se nadamo da će se iz te jednokratne akcije razviti širi projekt, pošto želje i volje za održavanjem radionica očito ima. Na kraju radionice djeca su dobila zaslužene sokiće i keksiće. Potom smo svi skupa zadovoljni krenuli – kući.

Pročitano 1710 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok