MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 03. 01. 2013.

"Oaza" dobila institucionalnu podršku za sljedeće tri godine

Institucionalna podrška Nacionalne zakladeInstitucionalna podrška Nacionalne zakladePočetak 2013. godine za Mirovnu grupu Oaza značajan je zbog toga što je dobila tzv. institucionalnu podršku od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Naime, krajem prošle godine "Oaza" je dobila obavijest od Zaklade da joj je odobrena institucionalna podrška za 2013, 2014. i 2015. godinu u iznosu od 337.550 kuna godišnje. Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Zakladinog Programa financijske potpore kojim se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i / ili stabilizaciju neke udruge.

Institucionalna podrška, prema tome, nije vezana za neki konkretan projekt, nego iz nje udruga može financirati hladni pogon (režije; plaće administrativnih radnika, projekt-koordinatora i blagajnika; knjigovodstveni servis; obrazovanje članova uprave i nekih projektnih timova i sl.), dakle, sve ono što drugi donatori obično ne financiraju ili bar ne u punom iznosu (za hladni pogon donatori obično ne odobravaju više od 25 % od cjelokupnog budžeta nekog projekta).

 Udruga koja je dobila institucionalnu podršku mora izdvojiti 10 % dobivenog iznosa za financiranje aktivnosti kojima će se osposobiti za tzv. socijalno poduzetništvo, odnosno za djelomično samofinanciranje. S tih 10 % "Oaza" će 2013. godine financirati dvije aktivnosti kojima će se osposobljavati za socijalno poduzetništvo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok