MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 30. 11. 2012.

Problem predfinanciranja i sufinanciranja projekata iz ESF-a

Sastanak radne skupine LPZ-a Osječko-baranjske županijeSastanak radne skupine LPZ-a Osječko-baranjske županijeDana 30. XI. 2012. godine (petak), s početkom u 13 sati, u prostorijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područna služba Osijek održan je sastanak radne skupine koju je formiralo Lokalno partnerstvo za zapošljavanje(LPZ) Osječko-baranjske županije (OBŽ) s ciljem da razmotri probleme koji će nastati s predfinanciranjem i sufinanciranjem projekata dobivenih od ESF-a (Europskog socijalnog fonda) te da pokuša formulirati dopis koji bi se uputio relevantnim državnim institucijama.

Na sastanku, koji je vodila Marija Koški, stručna savjetnica HZZ-a, bili su Sonja Vuković iz "Slapa", Sanja Vuković-Čović iz PRONI-ja, Branislav Vorkapić iz OGI-ja, Vesna Nedić iz "Oaze", Milorad Nenadović iz Udruženja "Baranja", Mirjana Herceg iz Ženske udruge "Izvor", Mira Anić iz Udruge "Zvono" i Damir Lajoš iz Agencije za razvoj OBŽ.

Na sastanku LPZ-a održanom 20. XI. 2012. iznesen je problem predfinanciranja i sufinanciranja projekata dobivenih od ESF-a koje bi provodile organizacije civilnog sektora. One, naime, nemaju svoja sredstva koja bi mogla namijeniti provođenju budućih projekata jer ne ostvaruju profit, a sredstva s kojima raspolažu kroz druge projekte strogo su namjenska. Zato ih ni banke ne žele kreditirati.

Hrvatska je pristala na predfinanciranje projekata iz ESF-a, iako ne postoji model kako država može pomoći organizacijama civilnog sektora da povuku sredstva iz spomenutog fonda. Ako ostane takav model financiranja projekata iz ESF, na natječaje će se moći javljati samo državne institucije te lokalne i regionalne samouprave, iako su dosad organizacije civilnog sektora imale najviše uspjeha u povlačenju sredstava iz EU.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok